Egeli gençlerin projeleri görücüye çıktı

Ege Üniversitesi Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezi (AROM) ve Öğrenci Dekanlığı iş birliğinde 'Ege Üniversitesi I. Öğrenci Proje Şenliği' düzenlendi.

Şenlikte, Ege Üniversitesinin fakülte, meslek yüksekokulu ve yüksekokullarında eğitimlerine devam eden öğrencilerin TÜBİTAK 2209-A/B TEKNOFEST,  sosyal sorumluk ve bitirme projeleri görücüye çıktı. 

Ege Üniversitesinde, öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde bir ilke daha imza atıldı. Öğrencilerin çalışmalarının paylaşılması, bilim üretme ekosisteminin yakından görülmesi amacıyla düzenlenen proje şenliğinde 200’e yakın proje sergilendi. Şenliğe, Rektör Prof. Dr. Budak’ın yanı sıra üniversite üst yönetimi, senato üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.  

Ege Üniversitesi I. Öğrenci Proje Şenliğinin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “ Yönetime geldiğimiz ilk andan itibaren öğrenci odaklı yönetim anlayışımız doğrultusunda pek çok yeni uygulamayı öğrencilerimiz için hayata geçirdik.  Tam akredite öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi olmanın bilinciyle, öğrencilerimizi proje yapmaya teşvik etmek ve proje yapan öğrencilerimizi desteklemek için Türkiye’de bir ilk olan AROM ve Proje Etkinlik Merkezimizi hizmete açtık. Merkezimizde öğrencilerimizin, hocalarının danışmanlığında ulusal ve uluslararası Ar-Ge festivallerine hazırlık yapmalarını amaçladık. Öğrencilerimize verdiğimiz desteklerin meyvelerini de TÜBİTAK nezdinde aldık. TÜBİTAK 2209/A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında yaptığımız en çok projesi kabul gören Türkiye’deki üniversite olduk. TÜBİTAK 2209/B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında ise Türkiye ikincisi olarak önemli bir başarıya imza attık” diye konuştu.

 “Öğrenci Proje Evi”

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bugünkü düzenlediğimiz proje şenliğimizde 200’ü aşkın proje ile poster sunumları ve ürünlerini sunacak öğrencilerimiz çadırlarında gün boyu projeleri hakkında bilgi verecekler. Birimler tarafından seçilen TÜBİTAK, TEKNOFEST,  bitirme projeleri ve sosyal sorumluluk projeleri sergilenirken, gün boyu olacak söyleşiler ve etkinliklerle öğrencilerimize Ar-Ge ekosistemimizin etkin bir parçası olmasına destek sağlayacağız. Gelecek haftalarda öğrencilerimizin TEKNOFEST gibi ulusal ve uluslararası yarışmalarda projelerini yapmalarına imkan sağlayacak ‘Öğrenci Proje Evi’nin müjdesini vermek isterim. Son olarak siz değerli öğrencilerimize bugün burada projelerinizi bizimle paylaştığınız için ve emeği geçen herkese bu güzel etkinlik için teşekkür ederim” dedi.

“Projelerde Başarı Sırları” paneli yapıldı

Bilim şenliğinde Doç. Dr. Fırat Sarsar’ın başkanlığını yaptığı “Projelerde Başarı Sırları” başlıklı panel gerçekleştirildi. Prof. Dr. Özge Andiç Çakır ise “Fikrim Var Takım Yok, Takım Var Fikrim Yok” başlıklı sunumu yaptı.   Şenlik kapsamında söyleşiler, sunumlar yapılırken,  bilgi paylaşım alanlarında sohbetler yapıldı. Etkinlikte, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, proje stantlarını tek tek gezerek öğrencilerden projeleri ile ilgili bilgi aldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı